Skimmelsvamp

Skimmelsvamp kan opstå i din bolig eller i erhverv af flere årsager. Nogle af de hyppigste er, hvis der opstår fugt i kanalerne i dit ventilationsanlæg, eller hvis anlægget står stille, da det trives i fugtige miljøer. Anlægget kan stå stille enten grundet, det er slukket, eller fordi der er anden driftsstop.

Skimmelsvampen opstår er høj fugtighed på overfladen, og det kan blandt andet også opstå som følge af vandskader eller kulde. Skimmelsvampen formerer sig gennem sporer. Disse sporer kan blæse ind i dit hjem og udvikle sig under de ‘rigtige’ forhold. Sporerne findes overalt, hvorfor det altid kan være i luften. Nogle skimmelsvampe er giftige. Derfor er det vigtigt, du får undersøgt skimmelsvamp i dit hjem af professionelle. Det er her, CD Ventilationsrens kommer ind i billedet. Det er vores fornemmeste opgave at sørge for, dit ventilationsanlæg er sundt, rent og tørt, så din familie eller dit erhverv kan fortsætte trygt.

Fysiske tegn på skimmelsvamp i bolig

Der er nogle klare fysiske tegn, man skal være opmærksom på hos dig og din familie. Det inkluderer blandt andet – men er ikke begrænset til – følgende:

Irriterede øjne

Irriteret næse

Irriteret hals

Vedvarende hovedpine, når du er i boligen – når du går udenfor, forsvinder den

Hos CD Ventilationsrens er vores vigtigste opgave, at du får professionel hjælp. Derfor bruger vi også kun nøje udvalgt professionelt udstyr, så du er sikret høj kvalitet til både rensning og desinficeringsopgaver.

For at undgå skimmelsvamp

Vi vil gerne lige give dig nogle gode råd med på vejen, så du kan forsøge at holde skimmelsvamp for døren eller begrænse det eksisterende.

1. Sørg for et tørt indeklima

2. Luft ud i boligen

3. Gør jævnligt rent

4. Vær opmærksom på fugtskader

Der er mange tiltag, du kan tage, men det vigtigste er, du er opmærksom på problemet og handler. Vær derfor opmærksom på pletter, lugt og skjolder, hvor der kan forekomme skimmelsvamp. Er du i tvivl, om din bolig, ventilationsanlæg eller andet har skimmelsvamp? Kontakt CD Ventilationsrens allerede i dag – så tager vi opgaven for dig.

Eksempel på skimmelsvamp